De waardering van CD-keys.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 202 reviews.

10 handige tips voor het gebruik van Windows 11

Abcdhe 75 - 10 Handige Tips Voor Het Gebruik Van Windows 11

Windows 11 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft en biedt een scala aan nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, Windows 10. Met een vernieuwd startmenu, verbeterde multitasking-mogelijkheden en een naadloze integratie met Microsoft Teams, is Windows 11 ontworpen om gebruikers een intuïtievere en productievere ervaring te bieden. In dit artikel zullen we de belangrijkste functies van Windows 11 bespreken en u laten zien hoe u ze kunt gebruiken om uw computerervaring te verbeteren.

Samenvatting

  • Het nieuwe startmenu biedt meer personalisatiemogelijkheden
  • Pas de instellingen aan naar jouw voorkeur voor een optimale gebruikerservaring
  • Multitask efficiënt met de nieuwe snap layouts
  • Widgets bieden snel toegang tot belangrijke informatie
  • Personaliseer je achtergrond en thema’s voor een persoonlijke touch
  • Nieuwe touch gestures maken het gebruik van touchscreens nog makkelijker
  • Microsoft Teams-integratie maakt samenwerken nog eenvoudiger
  • Vernieuwde zoekfunctie biedt sneller en betere zoekresultaten
  • Donkere modus vermindert vermoeide ogen bij langdurig gebruik
  • Xbox-integratie maakt gaming op je pc nog leuker en makkelijker.

Maak gebruik van het nieuwe startmenu

Een van de meest opvallende veranderingen in Windows 11 is het nieuwe startmenu. In plaats van het traditionele startmenu met een lijst met apps en tegels, heeft Windows 11 een gecentreerd startmenu dat meer lijkt op de taakbalk van Windows 10

Het nieuwe startmenu bevat uw meest gebruikte apps, recent geopende bestanden en aanbevolen inhoud, allemaal binnen handbereik.

Om het startmenu aan uw voorkeuren aan te passen, kunt u eenvoudig apps vastmaken aan de taakbalk of ze verwijderen door met de rechtermuisknop op de app te klikken en ‘Van taakbalk losmaken’ te selecteren. U kunt ook tegels toevoegen of verwijderen uit het startmenu door met de rechtermuisknop op een tegel te klikken en ‘Van Start losmaken’ te selecteren. Als u uw startmenu wilt personaliseren, kunt u de grootte van de tegels aanpassen, de achtergrondkleur wijzigen en zelfs live tegels inschakelen voor dynamische informatie.

Pas instellingen aan naar uw voorkeur

Instellingen Beschrijving
Taal Kies de taal waarin u de website wilt bekijken
Lettergrootte Pas de grootte van de letters aan naar uw voorkeur
Thema Kies een thema dat bij uw voorkeur past
Notificaties Kies welke notificaties u wilt ontvangen
Privacy Pas uw privacy-instellingen aan naar uw voorkeur

Windows 11 biedt een uitgebreide reeks instellingen waarmee u uw computerervaring kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. U kunt toegang krijgen tot de instellingen door op de startknop te klikken en ‘Instellingen’ te selecteren in het startmenu. In het instellingenmenu vindt u verschillende categorieën, zoals systeem, personalisatie, accounts, apps en meer.

Binnen elke categorie kunt u verschillende opties aanpassen. Bijvoorbeeld in de categorie ‘Personalisatie’ kunt u het thema van uw computer wijzigen, achtergronden aanpassen, kleuren kiezen en geluiden instellen. In de categorie ‘Accounts’ kunt u uw Microsoft-account beheren, inlogopties wijzigen en toegang krijgen tot uw OneDrive-opslag.

Gebruik nieuwe snap layouts voor efficiënt multitasken

Met Windows 11 kunt u efficiënt multitasken met behulp van de nieuwe snap layouts-functie. Snap layouts stellen u in staat om vensters naast elkaar te plaatsen in verschillende lay-outs, zoals een 2×2-raster of een verticale stapel. Hierdoor kunt u gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd gebruiken en schakelen tussen verschillende taken.

Om snap layouts te gebruiken, sleept u gewoon een venster naar een van de randen van het scherm totdat deze vastklikt. Vervolgens kunt u een ander venster naar een andere rand slepen om een ​​snap layout te maken. U kunt ook de nieuwe snap assist-functie gebruiken om snel vensters te ordenen en te schakelen tussen verschillende lay-outs.

Maak gebruik van de nieuwe widgets

Abcdhe 76 - 10 Handige Tips Voor Het Gebruik Van Windows 11

Windows 11 introduceert ook een nieuwe widgets-functie waarmee u snel toegang heeft tot relevante informatie en inhoud, zoals nieuws, weer, kalender en meer. Widgets kunnen worden geopend door op het widgets-pictogram in de taakbalk te klikken of door vanaf de linkerrand van het scherm te vegen.

Om widgets aan uw voorkeuren aan te passen, kunt u op het widgets-pictogram klikken en vervolgens op ‘Widget-opties’ klikken. Hier kunt u kiezen welke widgets u wilt weergeven, de volgorde wijzigen en zelfs nieuwe widgets toevoegen vanuit de Microsoft Store.

Personaliseer uw achtergrond en thema’s

Met Windows 11 kunt u uw computer personaliseren met verschillende achtergronden en thema’s. U kunt toegang krijgen tot de personalisatie-opties door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en ‘Aan persoonlijke voorkeur aanpassen’ te selecteren. Hier kunt u kiezen uit verschillende achtergronden, kleuren, geluiden en zelfs cursorstijlen.

Als u uw eigen achtergrond wilt gebruiken, kunt u op ‘Achtergrond’ klikken en vervolgens ‘Afbeelding’ selecteren. U kunt dan bladeren naar de gewenste afbeelding op uw computer en deze instellen als achtergrond. U kunt ook diavoorstellingen instellen, waarbij Windows automatisch tussen verschillende achtergronden schakelt.

Gebruik nieuwe touch-gestures op touchscreens

Voor gebruikers met touchscreens biedt Windows 11 nieuwe touch-gestures om de navigatie en productiviteit te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld met drie vingers omhoog vegen om alle geopende vensters te bekijken, met drie vingers naar links of rechts vegen om tussen geopende apps te schakelen, en met vier vingers omhoog vegen om het taakweergave-scherm te openen.

Daarnaast kunt u met twee vingers knijpen om in te zoomen op het scherm, met twee vingers naar beneden vegen om het actiecentrum te openen en met twee vingers naar links of rechts vegen om door geopende apps te bladeren. Deze touch-gestures maken het gemakkelijker en intuïtiever om uw touchscreen-apparaat te gebruiken.

Maak gebruik van de nieuwe Microsoft Teams-integratie

Windows 11 heeft een naadloze integratie met Microsoft Teams, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen communiceren en samenwerken met anderen. U kunt toegang krijgen tot Microsoft Teams door op het chatpictogram in de taakbalk te klikken. Hiermee wordt een zijbalk geopend waarin u uw chats, oproepen en vergaderingen kunt beheren.

Met Microsoft Teams kunt u tekstberichten verzenden, spraak- en videogesprekken voeren en zelfs scherm delen voor samenwerking. U kunt ook deelnemen aan vergaderingen en presentaties vanuit de zijbalk, zonder dat u de Teams-app hoeft te openen. Deze integratie maakt het gemakkelijker dan ooit om verbonden te blijven en efficiënt samen te werken.

Gebruik de verbeterde zoekfunctie

Windows 11 biedt een verbeterde zoekfunctie waarmee u snel toegang heeft tot bestanden, apps en instellingen op uw computer. U kunt toegang krijgen tot de zoekfunctie door op de startknop te klikken en direct te beginnen met typen. Windows zal automatisch resultaten weergeven op basis van uw zoekopdracht.

U kunt ook gebruikmaken van geavanceerde zoekfilters om uw zoekopdracht te verfijnen. Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar een specifiek bestand, kunt u filters gebruiken zoals ‘Datum gewijzigd’, ‘Bestandstype’ en ‘Grootte’ om uw zoekresultaten te beperken. Deze verbeterde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om snel toegang te krijgen tot de informatie die u nodig heeft.

Schakel over naar de donkere modus voor minder oogbelasting

Windows 11 biedt een donkere modus die het scherm donkerder maakt en minder fel licht uitstraalt. Dit kan helpen om oogvermoeidheid te verminderen, vooral bij langdurig gebruik van de computer of ‘s avonds laat. U kunt overschakelen naar de donkere modus door op het startmenu te klikken, ‘Instellingen’ te selecteren en vervolgens ‘Persoonlijke instellingen’ en ‘Thema’ te kiezen. Hier kunt u ‘Donker’ selecteren als uw voorkeursthema.

Gebruik de nieuwe Xbox-integratie voor gamen op uw pc

Windows 11 heeft ook een verbeterde integratie met Xbox, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen gamen op hun pc. U kunt toegang krijgen tot de Xbox-app door op het startmenu te klikken en ‘Xbox’ te selecteren. Hiermee wordt de Xbox-app geopend waarin u uw games kunt beheren, vrienden kunt toevoegen en prestaties kunt volgen.

Met de Xbox-app kunt u ook gebruikmaken van functies zoals Game Pass, waarmee u toegang heeft tot een bibliotheek met honderden games om te spelen. U kunt ook uw Xbox-console verbinden met uw pc en games streamen naar uw computer voor een naadloze gaming-ervaring.

Conclusie

Windows 11 biedt een breed scala aan nieuwe functies en verbeteringen die zijn ontworpen om gebruikers een intuïtievere en productievere computerervaring te bieden. Met het nieuwe startmenu, de verbeterde multitasking-mogelijkheden, de naadloze integratie met Microsoft Teams en nog veel meer, is Windows 11 een waardevolle upgrade voor elke Windows-gebruiker. Door deze nieuwe functies te gebruiken en aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren, kunt u uw computerervaring optimaliseren en efficiënter werken.

In ons recente artikel “10 tips voor Windows 11” hebben we enkele handige tips en trucs gedeeld om het meeste uit het nieuwe besturingssysteem van Microsoft te halen. Maar wist je dat je bij CD-Keys.nl niet alleen software kunt kopen, maar ook profiteren van een uitstekende klantenservice? Lees meer over hun terugbetalingsbeleid, mijn account, privacybeleid, betalingsmogelijkheden en nog veel meer op hun website. Neem een kijkje op CD-Keys.nl voor al je softwarebehoeften en ontdek waarom ze zo’n betrouwbare bron zijn.

FAQs

Wat is Windows 11?

Windows 11 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft voor desktops, laptops en tablets. Het is de opvolger van Windows 10 en biedt nieuwe functies en verbeteringen.

Kan ik Windows 11 gratis downloaden?

Als je al een geldige Windows 10-licentie hebt, kun je gratis upgraden naar Windows 11. Als je geen Windows 10-licentie hebt, moet je een nieuwe licentie kopen om Windows 11 te kunnen gebruiken.

Welke systeemvereisten heeft Windows 11?

Windows 11 vereist minimaal een 64-bits processor met 1 GHz kloksnelheid, 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte. Ook moet je computer een DirectX 12-compatibele grafische kaart hebben en een scherm met een resolutie van minimaal 720p.

Wat zijn de nieuwe functies van Windows 11?

Windows 11 biedt onder andere een nieuw startmenu, verbeterde multitasking-functies, een vernieuwd ontwerp en een betere integratie met Microsoft Teams. Ook zijn er verbeteringen op het gebied van gaming en beveiliging.

Hoe kan ik mijn computer upgraden naar Windows 11?

Als je al een geldige Windows 10-licentie hebt, kun je de upgrade naar Windows 11 uitvoeren via de Windows Update-functie in de instellingen van je computer. Als je geen Windows 10-licentie hebt, moet je een nieuwe licentie kopen en de installatie uitvoeren via een USB-stick of dvd.

Moet ik mijn programma’s opnieuw installeren na de upgrade naar Windows 11?

In de meeste gevallen hoef je je programma’s niet opnieuw te installeren na de upgrade naar Windows 11. Ze zouden nog steeds moeten werken zoals voorheen. Het is echter altijd verstandig om een back-up te maken van je belangrijke bestanden voordat je de upgrade uitvoert.

Kan ik terugkeren naar Windows 10 na de upgrade naar Windows 11?

Ja, je kunt binnen 10 dagen na de upgrade terugkeren naar Windows 10 via de instellingen van je computer. Na deze periode wordt de mogelijkheid om terug te keren naar Windows 10 verwijderd.

Is Windows 11 veiliger dan Windows 10?

Windows 11 biedt verbeterde beveiligingsfuncties, zoals ingebouwde ransomware-bescherming en verbeterde beveiliging van de hardware. Het is echter altijd belangrijk om je computer up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingsupdates en antivirussoftware te gebruiken.

Kan ik mijn bestanden en instellingen behouden tijdens de upgrade naar Windows 11?

Ja, je kunt ervoor kiezen om je bestanden en instellingen te behouden tijdens de upgrade naar Windows 11. Dit wordt aangeboden tijdens het upgrade-proces en is de standaardinstelling. Het is echter altijd verstandig om een back-up te maken van je belangrijke bestanden voordat je de upgrade uitvoert.

Moet ik mijn drivers bijwerken na de upgrade naar Windows 11?

Ja, het is verstandig om je drivers bij te werken na de upgrade naar Windows 11. Dit kan helpen om compatibiliteitsproblemen op te lossen en ervoor te zorgen dat je computer optimaal blijft werken. Je kunt de nieuwste drivers downloaden van de website van de fabrikant van je computer of hardware.

De waardering van CD-keys.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 444 reviews.